Η σχολή / Προετοιμασία για τις Εξετάσεις του Υπουργείου

Η σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» οργανώνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τμήμα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα μαθήματα προετοιμασίας είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές της Σχολής με μακρά πορεία στο θέατρο και ιδιαίτερη εμπειρία στις ειδικές απαιτήσεις των εξετάσεων.

Ο αριθμός των μαθητών στο τμήμα προετοιμασίας είναι περιορισμένος και γίνεται κατόπιν επιλογής της σχολής. Για να ενταχθείτε στο τμήμα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου πρέπει να τηλεφωνήσετε στη γραμματεία της σχολής, να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, και να κλείσετε ραντεβού για συνέντευξη με τη Διεύθυνση της σχολής.

Στόχος είναι η θεατρική εκπαίδευση αλλά και η εστίαση στις προσωπικές ανάγκες του κάθε υποψηφίου, η ψυχολογική τόνωση, η εξερεύνηση των εκφραστικών του δυνατοτήτων, η ανακάλυψη και προβολή των ιδιαίτερων χαρισμάτων του, έτσι ώστε κάθε μαθητής να αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή προσωπικότητα.

Σ’ αυτό οφείλεται και το εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας των μαθητών μας, στις εξετάσεις, κάθε χρόνο.

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Ιουλίου και διαρκούν έως και τα μέσα Σεπτέμβρη οπότε και αρχίζει η διαδικασία εξετάσεων του Υπουργείου. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και όσο διαρκούν οι εξετάσεις του θα γίνουν εξατομικευμένα μαθήματα ανάλογα με την ημερομηνία που εξετάζεται ο κάθε υποψήφιος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Υποκριτικής, Ποίησης, Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού και Τραγουδιού. Τα κείμενα επιλέγονται, μέσα από ένα πλούσιο ρεπερτόριο, από τους διδάσκοντες καθηγητές έτσι ώστε να αναδεικνύουν όσο γίνεται καλύτερα τον κάθε μαθητή.
Οι μαθητές προετοιμάζονται επίσης για να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και στις θεωρητικές εξετάσεις του Υπουργείου.
Συνολικά προσφέρονται 130 ώρες διδασκαλίας.

Την εκπαίδευση αναλαμβάνουν οι έμπειροι καθηγητές της σχολής Κώστας Νταλιάνης, Εβίτα Παπασπύρου, Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Φάνια Νταλιάνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επισκεφθείτε τη σχολή μας ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία.

Και μη ξεχάσετε την προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησής σας στο Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Φθινοπώρου! Πρέπει να καταθέσετε την αίτησή σας στο Υπουργείο Πολιτισμού συνυποβάλλοντας  αντίγραφα: α) δελτίου ταυτότητας και β) απολυτηρίου λυκείου.

Η σχολή μας αναλαμβάνει να καταθέσει αυτή την αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους υποψηφίους που θα ενταχθούν στην ομάδα προετοιμασίας.