«Εξαιτίας της αναταραχής…» Συλλογική δημιουργία του θιάσου.

Ένα πολιτικό θέαμα των «Μοντέρνων Καιρών»

Ένα σπονδυλωτό, σύνθετο θέαμα, όπου οκτώ ηθοποιοί ερμηνεύουν πολυάριθμους ρόλους, με ακαριαίες αλλαγές -ορισμένες μάλιστα επί σκηνής- κοστουμιών και ερμηνείας. Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, από το σήμερα, στην εποχή του μεσοπολέμου, πιο πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα και από κει πάλι στο σήμερα. Με θεατρικά κείμενα που βγήκαν από αυτοσχεδιασμούς του θιάσου και με υλικό από ποιητικά, φιλοσοφικά, πολιτικά κείμενα και δοκίμια των: Λόρκα , Μπρεχτ, Φουκώ, Μπουκόφσκι, Λειβαδίτη, Ρόζας Λούξεμπουργκ, Κλάρας Τσέτκιν, Έμας Γκόλντμαν, Έλλης Παππά, κ.α.).
Ένα σπονδυλωτό, σύνθετο θέαμα, όπου οκτώ ηθοποιοί ερμηνεύουν πολυάριθμους ρόλους, με ακαριαίες αλλαγές -ορισμένες μάλιστα επί σκηνής- κοστουμιών και ερμηνείας. Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, από το σήμερα, στην εποχή του μεσοπολέμου, πιο πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα και απ Ποιητές, φιλόσοφοι, επαναστάτες, κούκλες, άνθρωποι-πουλιά, θα παρελάσουν από μπροστά μας για να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, να δημιουργήσουμε μια αλλιώτικη ιστορία για την ανθρωπότητα, μια καλύτερη ιστορία, μια ιστορία που να μας αξίζει.

Όπως λέει και μια φράση της παράστασής:

«Για να γίνει το μέλλον, στο μέλλον, ανατέλλον».

Οι συντελεστές της παράστασης:
Ο Συγγραφέας: Συλλογική δημιουργία του θιάσου. Η σύλληψη και η τελική διαμόρφωση του κειμένου έγινε από τον Κώστα Νταλιάνη.
Σκηνοθεσία: Νταλιάνης Κώστας
Σκηνικά & κοστούμια: Θίασος Μοντέρνοι Καιροί
Μουσική σύνθεση: Γιατράς Διονύσης
Χορογραφίες: Ζαφειροπούλου Λίλα

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:
Ανυφαντή Ειρήνη, Γεωργοσόπουλος Βασίλης, Καραμάνη Κέλλυ, Κολοκυθά Μαρία, Νταλιάνη Φάνια, Παπασπύρου Εβίτα, Σειραδάκη Κλαίρη, Τσεργάς Νίκος

Στο πιάνο: Κατσιδονιώτης Δημήτρης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλημέρης

Φωτογραφίες από την παράσταση