Η σχολή / Ποιοι είμαστε

Οι “Μοντέρνοι Καιροί” είναι μια Ανώτερη Δραματική Σχολή, αναγνωρισμένη από το κράτος, που προσφέρει στους σπουδαστές της μια συγκεκριμένη, σύγχρονη μέθοδο θεατρικής εκπαίδευσης, και ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων της θεατρικής έκφρασης.

Τα συστήματα του Στανισλάφσκι, του Γκροτόφσκι, του Λεκόκ, η μέθοδος του Μπρεχτ, οι τεχνικές της παντομίμας και του θεάτρου μαριονετών, η δουλειά του Actors Studio, του  Μπρούκ, της  Μνιουσκίν, του  Όιντα, της  Μάρσαλ, καθώς και τα σοβαρά σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης ηθοποιών, συνθέτουν την εκπαιδευτική μεθοδολογία της σχολής μας.

Η Δραματική Σχολή “Μοντέρνοι Καιροί” διαμορφώνει ένα πλαίσιο σπουδών που στοχεύει στη μέγιστη ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού.

Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί βασικό εργαλείο στην εκπαίδευση, το ίδιο και η σωματική εξάσκηση.

Διεξάγονται καθημερινά μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κίνησης για την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης αλλά και για την ανάπτυξη της σωματικής ευφυΐας, της κινησιολογικής φαντασίας, της απελευθέρωσης, της χαλάρωσης και της δημιουργικότητας.

Στον τομέα της υποκριτικής, δουλεύουμε πάνω σε μια πλατιά κλίμακα ρεπερτορίου, από την αρχαία τραγωδία και το Σαίξπηρ, ως το επικό θέατρο του Μπρεχτ και το θέατρο του Παραλόγου.

Εμπλουτίζουμε τις σπουδές με σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη σχολή μας διδάσκουν σημαντικοί δάσκαλοι του θεάτρου, με εμπειρία και μέθοδο.

Οι χώροι της σχολής είναι σύγχρονοι, ευχάριστοι, και με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

Η εκπαίδευση στη σχολή μας διέπεται από ανθρωπιστικό πνεύμα και προάγει την αντίληψη του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.

Photo -2285