Ιωάννα Ραμπαούνη

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και ΕΜΠΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ με καθηγητές τους Γ. Μόρτζο, Τ. Μπαντή, Α. Μακράκη, Ν. Κορνήλιο, Σ. Σιάμου, Χ. Στέργιογλου, Σ. Σμυρναίου, Γ. Μόσχο, Ν. Κουρή κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Θωμά Μοχόπουλο, Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Κονιόρδου, Βίκυ Γεωργιάδου, Άντζελα Μπρούσκου, Μαρία Κεχαγιόγλου. Έχει ασχοληθεί με τον χορό (κλασικό και σύγχρονο) και τη μουσική (πιάνο, κιθάρα, φωνητική). Το 2013 συνίδρυσε την ομάδα ΝΤΟΥΘ μαζί με τη Μυρτώ Μακρίδη, Βάσια Ατταριάν, Δημήτρη Τάσαινα.

Το Θέατρο είναι μια αντιπρόταση απέναντι στον παραλογισμό της ζωής. Είναι παιχνίδι, έρευνα, ομάδα, παρελθόν, παρόν, μέλλον, ιστορίες, Ιστορία, αμφισβήτηση, ενσυναίσθηση, αθωότητα, ορμή, κίνηση, συγκίνηση, ομορφιά.

2005 «Εκκλησιάζουσες», με το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, Επίδαυρος και περιοδεία (μέλος χορού)
2007-2009 «ΚλυταμνηστρΑόρατη», της ομάδας ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, σε σκηνοθεσία της Αντιγόνης Γύρα και χορογραφία της Ιωάννας Καμπυλαυκά, στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου, στο Μέγαρο Μουσικής και στο International Fringe Festival in Thailand (Performer)
2012 «Μετρημένες Μέρες», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και της Βάσιας Ατταριάν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (βοηθός σκηνοθέτη)
2013 «Τριγμός, μια βουβή πράξη για το τέλος του ανθρώπου», του Κώστα Κουτσολέλου και της Γεωργίας Μαυραγάνη, στην κατάληψη του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ (βοηθός σκηνοθέτη)
2013-2014 «Πατατατί», παιδική παράσταση της ομάδας ΝΤΟΥΘ, Θέατρο 104 και παραστάσεις σε σχολεία (συγγραφή κειμένου και συν-σκηνοθεσία μαζί με τη Μυρτώ Μακρίδη, ηθοποιός)
2014 «Ονειροφάγος», παιδική παράσταση της ομάδας ΝΤΟΥΘ, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη, Skrow Theater (ηθοποιός)
2015-2016 «Κάτι σαν κομμάτι», παιδική παράσταση της ομάδας ΝΤΟΥΘ, Skrow Theater (συν-σκηνοθέτις μαζί με τη Βάσια Ατταριάν και τη Μυρτώ Μακρίδη, ηθοποιός)
2015 «Burn Baby Burn», σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ηθοποιός)
2016-2017 «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», διασκευή για παιδικό θέατρο του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο, της ομάδας ΝΤΟΥΘ, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη, Skrow Theater (θεατρική διασκευή με τη Β. Ατταριάν, ηθοποιός)
2017 «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη και σκηνογραφία της Άρτεμης Φλέσσα, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πειραιώς 260 –Δ (βοηθός σκηνογράφου)
«Με Δύναμη από την Κηφισιά», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζά και σκηνογραφία της Άρτεμης Φλέσσα, Θέατρο του Νέου Κόσμου (βοηθός σκηνογράφου)
2017-2018 «Τα μάτια του έρωτα», σε σκηνοθεσία των Βασίλη Μαυρογεωργίου, Κατερίνας Μαυρογεώργη και Μαρίας Φιλίνη, Skrow Theater (ηθοποιός)
2018 «Κι εμείς καλύτερα», παιδική παράσταση της ομάδας ΝΤΟΥΘ, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη, Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Βιβλιοθήκης (ηθοποιός)
2018 «Τις Γυναίκες έντυσε το Εθνικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μαρίας Φιλίνη, Πειραματική σκηνή (-1) Εθνικού Θεάτρου (ηθοποιός)
2017-2019 «Late Night», των Blitz Theatre Group, σε περιοδεία:
Λειψία, Γερμανία – Theater Der Jungen Welt
Κλαϊπέντα, Λιθουανία – Klaipedos Dramos Teatras
Πόρτο, Πορτογαλία – Teatro Municipal do Porto
Τορίνο, Ιταλία – Teatro Astra, Festival delle Colline Torinesi
(ηθοποιός)
2019-2020 «Χίλιες και μία Ιστορίες», σε σκηνοθεσία των Βάσια Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη, Μικρό Εθνικό – Σκηνή Ελένη Παπαδάκη (ηθοποιός)
2020 Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (πρακτική άσκηση στα πλαίσια των πανεπιστημιακών σπουδών)
2021 Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (συντονισμός παραγωγής)

Άλλοι καθηγητές