Χριστιάνα Μόσχου

Η Χριστιάνα Μόσχου είναι κοινωνική ακτιβίστρια, ερευνήτρια και θεατρική σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από όπου έφυγε για να περιπλανηθεί στην Λατινική Αμερική, από την Παταγονία ως τη ζούγκλα Λακαντόνα. Εκεί γνώρισε το θέατρο της Κοινότητας και μαζί με αυτό, το Θέατρο του Καταπιεσμένου.

Από το καλοκαίρι του 2017 διαμένει στην Αθήνα και συνεργάζεται με τη δραματική σχολή «Μοντέρνοι Καιροί», όπου παραδίδει σεμινάρια για το Θέατρο του Καταπιεσμένου.

Μη φοβάσαι τη διαφωνία, την αντίθεση και το διάλογο. Η δημιουργία χρειάζεται σύγκρουση.
Η σιωπή είναι επικίνδυνη…

Οργάνωσε παραστάσεις για την ενδυνάμωση της κοινότητας, την κοινωνική διαμαρτυρία και την ισότητα των φύλων και δίδαξε θεατρικά εργαστήρια σε αγροτικές κοινότητες, πανεπιστήμια και οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Μεξικό σκηνοθέτησε παραστάσεις για το Φεστιβάλ της Μέρας των Νεκρών «Recorrido Artístico del Barrio de la Gota» στην πολιτεία της Βερακρούζ ενώ στο Άγουας Καλιέντες οργάνωσε καλλιτεχνικές κοινωνικές παρεμβάσεις μέσω θεάτρου μαρτυρίας και αόρατου θεάτρου. Επέστεψε στην Ελλάδα το 2017 όπου δίδαξε το θέατρο του Boal στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και οργάνωσε παραστάσεις Θεάτρου του Καταπιεσμένου στο κέντρο της πόλης.

Το νήμα που συνδέει τη δουλειά της είναι η εντοπιότητα και η γυναικεία αφήγηση.

Από το καλοκαίρι του 2017 διαμένει στην Αθήνα και συνεργάζεται με τη δραματική σχολή «Μοντέρνοι Καιροί», όπου παραδίδει σεμινάρια για το Θέατρο του Καταπιεσμένου.

ΣΠΟΥΔΕΣ

·       Πτυχίο Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, κατεύθυνση Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

·      Πτυχίο Θεατρικών Σπουδών, ΕΚΠΑ

·      Μεταπτυχιακό Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης, ΑΠΘ

·      Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου, ΑΠΘ &

·      Υποψήφια Διδάκτωρ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Έρευνας, Universidad Veracruzana

·      Fellow researcher στον εκπαιδευτικό οργανισμό Global Center for Advanced Studies

Άλλοι καθηγητές