θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 11 – 15 ετών

Θέμα-Περιεχόμενο

1 ) Αυτοσχεδιασμός

Στα μαθήματα θα δουλέψουμε αυτοσχεδιασμούς με θέματα που απασχολούν το παιδί, παρμένα από την καθημερινή ζωή.

  • Οικογένεια-γονείς- αδέρφια
  • Σχέσεις, Σχολείο Φιλία
  • Διεκδίκηση Bulling
  • Απώλεια Μετανάστευση

2) Δραματοποίηση ποιημάτων, διηγημάτων 

Θα δουλέψουμε με ελληνικά ποιήματα και με ελληνικά και ξένα διηγήματα, θα  διαβάσουμε, θα συζητήσουμε και θα τα γνωρίσουμε σε βάθος μέσω της σκηνικής δράσης.

Στόχος

Η δουλειά με τους αυτοσχεδιασμούς, την υποκριτική και τα κείμενα, οξύνει τη φαντασία, απελευθερώνει τη δημιουργικότητά. Διδάσκει την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Αυξάνει τη συγκέντρωση, βοηθάει στη βαθύτερη κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου.

Η επαφή με την τέχνη  ολοκληρώνει την προσωπικότητα του παιδιού. Δυναμώνει την αυτοπεποίθησή του, το απελευθερώνει από τους φόβους του, το μαθαίνει να ονομάζει και να εκφράζει τα συναισθήματά του, το εκπαιδεύει στις σχέσεις του με τους ανθρώπους.

Γνωρίζω τον εαυτό μου. Πότε χαίρομαι; Τι με στενοχωρεί; Γιατί θυμώνω; Πώς μπορώ να διεκδικώ χωρίς να είμαι βίαιος; Μπαίνω στη θέση του άλλου, καταλαβαίνω τι τον συγκινεί, τι τον θυμώνει, τι τον κάνει χαρούμενο. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αγαπάω αυτό που είμαι, χωρίς να απορρίπτω τους άλλους. Το διαφορετικό είναι όμορφο.

Η τέχνη του θεάτρου, είναι η τέχνη της ζωής. Είναι η μελέτη της ζωής και του ανθρώπου. Όταν κάποιος (μικρός ή μεγάλος) έρχεται σε επαφή με το θέατρο βλέπει τον κόσμο αλλιώς. Τον βλέπει μέσα από διευρυμένη οπτική γωνία. Βλέπει τα πάντα γύρω του, σαν μέσα από ένα φωτεινό καλειδοσκόπιο.

Στο τέλος των μαθημάτων θα καταλήξουμε σε μια παράσταση – παρουσίαση της δουλειάς μας, για να ολοκληρώσουμε έτσι τη γνωριμία μας με την τέχνη του θεάτρου. Τα κείμενα της παράστασης θα είναι φτιαγμένα από τα παιδιά και θα βασίζονται στους αυτοσχεδιασμούς και στα κείμενα που θα έχουμε επεξεργαστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών.

Χρόνος και διάρκεια

Τα μαθήματα είναι δίωρα, γίνονται κάθε Σάββατο και η ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα

Έναρξη Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Διδάσκει

Φάνια Νταλιάνη: ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγήτρια της  δραματικής σχολής

Πληροφορίες

Στη γραμματεία της σχολής

Και στο κινητό 6974816920