Χρήστος Πρίφτης

Βαρύτονος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας) και είναι κάτοχος διπλωμάτων πιάνου και μονωδίας (τάξης της Κικής Μορφονιού στο Ωδείο Αθηνών). Διδάσκει μουσική και τραγούδι στη σχολή Μοντέρνοι Καιροί.

Υπάρχουν φορές που ένα τραγούδι καθρεφτίζει την πραγματικότητα πιο καθαρά απ’ ότι η ίδια η ζωή.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου (Masters in Performance). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τελειοποίησης των Marjana Lipovsek και Edith Mathis στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, της Crista Ludwig στη Βιέννη, του Earnst Haefliger στη Ζυρίχη και του Sir Thomas Allen στο Λονδίνο.
Έχει εμφανιστεί σε θέατρα στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία, όπου έχει
τραγουδήσει τους ρόλους του Δημητρίου (Britten, Όνειρο Θερινής Νυκτός) και του Αινεία (Purcell, Διδώ και Αινείας). Έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο ρόλο του Batone (Rossini, Inganno L ‘Felice). Έχει επίσης τραγουδήσει άριες των Μότσαρτ και Wagner με την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ με ορχήστρες συμφωνικές και δωματίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Άλλοι καθηγητές